055-201 8836 info@edunamics.nl

Ons team

Paul van Hees

Onderwijsadviseur – Analist  

 

Inzetbaar als:
PO scholen
Onderwijs adviseur
Analyse scholen
Verandermanager
Strategieontwikkelaar
Visualisaties
PO bestuur
Adviseur Onderwijskwaliteit
Fusietrajecten
Dagvoorzitter
Visualisaties

Paul van Hees

Ik ben Paul van Hees, en een deskundige in het primair onderwijs met geloof in en respect voor kinderen en volwassenen, gedreven en gepassioneerd als het gaat om de ontwikkeling van iedereen in en rond de school. Met creativiteit wil ik mensen inspireren, motiveren en meenemen in het proces om te komen tot een stevig fundament en organisatie die in balans is. Dat betekent ook luisteren naar wat er speelt. Ik kom snel tot de kern zodat we kunnen gaan werken aan de mogelijke verandering die nodig is. 

Heldere doelen primair onderwijs
De doelen voor het onderwijs zijn voor mij heel helder. Het gaat om de brede ontwikkeling van het kind, waarbij kinderen kennis en vaardigheden verwerven en inzicht krijgen in wie ze zijn als persoon om zo een goede burger te worden. Die optimale ontwikkeling staat bij mij voorop. 

Beeld zegt meer dan woorden 

In de praktijk zie ik vaak dat er mooie plannen en beleidsstukken worden geschreven. Deze worden gepresenteerd aan het onderwijskundig team, het bestuur, de inspectie, ouders en soms ook leerlingen. Deze documenten zijn vaak moeilijk leesbaar en voor de meeste lezers niet in begrijpelijke taal geschreven. Een procestekening, ook wel procesvisualisatie genoemd, maakt een plan of beleidsstuk inzichtelijk. De motivatie en het werkplezier voor de medewerkers gaan omhoog. De teamleden zijn trots op het feit dat een beleidsplan of verandering gerealiseerd wordt. De klanttevredenheid gaat omhoog.